Nadere reformatie nu

 12,50

Artikelnummer: 9789033126833 Categorie:

Beschrijving

Nadere reformatie nu

Dr. W.J. op ‘t Hof

Naar de vaste overtuiging van de auteur is een nadere reformatie nu net zo hard nodig als in voorgaande eeuwen. Hij pleit ervoor die te laten beginnen bij het afleggen van geloofsbelijdenis. Als dit gebeurt op bijbelse wijze en in overeenstemming met de vaderen in het algemeen en met de Nadere Reformatie in het bijzonder, zou er een goede basis voor de gezondmaking van de gemeenten binnen de rechterflank van de gereformeerde gezindte gelegd worden.

In deze studie komen eerst de historische kerkordelijke bepalingen rond het doen van belijdenis, de nader-reformatorische voorstellen daaromtrent en de historische praktijk daarvan ter sprake. Vervolgens worden die vergeleken met de opvattingen in de rechterflank van de huidige gereformeerde gezindte. Hierna komt het doorslaggevende gedeelte, namelijk hoe de Bijbel over belijdenis doen spreekt. Tot slot geeft de auteur praktische aanwijzingen voor deze gewichtige zaak.

Deze uitgave bevat de uitgewerkte tekst van de rede die prof. dr. W.J. op ’t Hof op 10 april 2015 heeft uitgesproken bij zijn afscheid als bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van het gereformeerd Piëtisme aan de Vrije Universiteit te Amsterdam vanwege de Hersteld Hervormde Kerk.

289 blz. gebonden

Extra informatie

Auteur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nadere reformatie nu” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *