CD kerkdienst woensdagavond 06 februari 2019 om 19.30

 4,00

Artikelnummer: 20190207 Categorie: Tag:

Beschrijving

CD kerkdienst woensdagavond 06 februari 2019 om 19.30

Voorganger: Ds. M. van Sligtenhorst

Lezen: Esther 5 : 1-8

Tekst: Esther 5 : 1-8

“1 Het geschiedde nu aan den derden dag, dat Esther een koninklijk kleed aantrok, en stond in het binnenste voorhof van des konings huis, tegenover het huis des konings; de koning nu zat op zijn koninklijken troon, in het koninklijke huis, tegenover de deur van het huis.2 En het geschiedde, toen de koning de koningin Esther zag, staande in het voorhof, verkreeg zij genade in zijn ogen, zodat de koning den gouden scepter, die in zijn hand was, Esther toereikte; en Esther naderde, en roerde de spits des scepters aan.
3 Toen zeide de koning tot haar: Wat is u, koningin Esther! of wat is uw verzoek? Het zal u gegeven worden, ook tot de helft des koninkrijks.
4 Esther nu zeide: Indien het den koning goeddunkt, zo kome de koning met Haman heden tot den maaltijd, dien ik hem bereid heb.
5 Toen zeide de koning: Doet Haman spoeden, dat hij het bevel van Esther doe. Als nu de koning met Haman tot den maaltijd, dien Esther bereid had, gekomen was,
6 Zo zeide de koning tot Esther op den maaltijd des wijns: Wat is uw bede? en zij zal u gegeven worden; en wat is uw verzoek? Het zal geschieden, ook tot de helft des koninkrijks.
7 Toen antwoordde Esther, en zeide: Mijn bede en verzoek is:
8 Indien ik genade gevonden heb in de ogen des konings, en indien het den koning goeddunkt, mij te geven mijn bede, en mijn verzoek te doen, zo kome de koning met Haman tot den maaltijd, dien ik hem bereiden zal; zo zal ik morgen doen naar het bevel des konings.”

Thema: De gouden scepter toegereikt

Punten

1. Het gaan naar de genade troon
2. Het gaan naar de koningstroon
3. Het aanraken van de gouden Scepter

Gezongen Psalmen:

Ps. 103 : 8
Ps. 74 : 1, 18 en 19
Ps. 124 : 4

Extra informatie

Bijbelboek

Voorganger

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “CD kerkdienst woensdagavond 06 februari 2019 om 19.30” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *